Voorbereiden en bewaring

De voorbereiding

De asperge moet niet geschild worden.

Hoe moet ik ze klaarmaken?

  • De asperges spoelen onder koud water.
  • Enkele centimeters aan de voet afsnijden.
  • 5 à 6 minuten koken in kokend water.

De asperge prikken met het punt van de mes is de beste manier om na te kijken of de asperge gaar is.

Een asperge te hard koken vernietigt haar structuur en verandert de smaak. Daarom wijzen we het gebruik van een hogedrukpan af.

Wat als de asperge uitgedroogd zijn?

Plaats dan de voet van de asperge in water gedurende 15 minuten zodat ze water opslokken.

Vind hier alle recepten terug

De asperges bewaren

De asperges kunt u plaatsen in een natte handdoek in de groentebak van uw koelkast. Op die manier bewaren ze nagenoeg een week.

Indien de asperges die U gekocht heeft te lang in de zon zijn gestaan of te lang in de warmte zijn gebleven, laat u ze beter enkele minuten in koud water alvorens ze te koken of ze in de koelkast te plaatsen. Daardoor worden ze weer harder en krokant.

Start typing and press Enter to search