Brouillade van eieren met zwarte truffel en groene asperges

Brouillade van eieren met zwarte truffel en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 1 bussel Haspengouwse groene asperges
  • 1/2 pot carpaccio van zwarte zomertruffels (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)
  • 1 eetlepel room
  • 10 cl olijfolie
  • 20 g halfgezouten boter
  • 50 g Parijse champignons
  • zout en peper
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 2 sneetjes toastbrood

Voorbereiding

Breek de eieren en reserveer ze in een bol.
Voeg er de room, de carpaccio van truffels (behoud er wel een paar voor de decoratie) en de truffelolie toe.
Kruid en laat het rusten zodat de eieren de smaak van de truffels opnemen.

Verwijder een stuk van de voet van de asperges. Snij de aspergekopjes en reserveer die. Snij de rest in fijne schijfjes.
Was de champignons en snij ze in kwartjes.

Stoof de aspergeschijfjes en de paddenstoelen in olijfolie op een matig vuur gedurende 5 minuten. De groenten moeten lekker krokant blijven!

Kook de aspergekopjes al dente in gezouten kokend water. Giet met koud water zodat ze niet verderkoken en laat uitlekken.

De voorbereiding van de brouillade:
Verwarm de aspergekopjes 5 minuten in de oven.
Laat de boter smelten in een wok of antikleefpan. Breng de licht geklopte eieren met hun garnituur in wanneer de boter begint te schuimen.
Kook op een klein vuur en roer voortdurend met een spatel.
Wanneer de eieren romig worden, haal de pan van het vuur en serveer in een diep bord.
Garneer met de truffelplaatjes, de warme aspergekopjes en de parmezaan.
Voeg nog wat peper toe.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search